Sumuštinių duona
Jums reikės:
- 500g. miltų
- 7g. sausų mielių
- 1 arbatinio šaukštelio druskos
- Truputis cukraus
- 300 ml. šilto vandens
- Po 1 arbatinį šaukštelį įvairių sėklų (moliūgo, saulėgrąžų, linų sėmenų)
Į miltus suberti mieles, druską,cukrų, supilti vandenį, taip pat suberti nuplikintas verdančiu vandeniu sėklas ir užminkyti tešlą. Poto padėti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla, ją dar kartą perminkyti, suformuoti duonos kepalėlį ir dėti į kepimo popieriumi ištiestą formą ir dar kartą palikti šiltai, kad pakiltų. Prieš kepant, patepti šiltu vandeniu.
kepti 200 C temperatūroje apie 15 minučių,o poto 180C temperatūroje apie 30 minučių.
P.S. Duoną galima kepti ir be jokių sėklų.