Sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Sūrio pyragas

Jums reikės:

  • 1 pak. sluoksniuotos bemielės tešlos (4 lapeliai)
  • 6 svogūnų
  • 300g tarkuoto fermentinio sūrio
  • 4 kiaušinių
  • 4 valgomųjų šaukštų grietinės
  • Trupučio druskos, pipirų

Svogūnus supjaustyti kuo smulkiau ir truputį apkepinti svieste.
Kiaušinius gerai išplakti ir sumaišyti su sūriu, grietine, druska ir pipirais. Supilti atvėsusius svogūnus ir viską permaišyti.

Kiekvieną tešlos lapelį plonai iškočioti.
Skardą ištiesti kepimo popieriumi.
Dėti vieną tešlos lapelį, jį aptepti sūrio mase. Poto dėti kitą tešlos gabalą ir t.t. sluoksniuoti. Viršus turi būti tešlos.

Kepti kol visas pyragas gražiai apskrus.
P.S. Šis pyragas tinka prie alaus ir prie vyno. Valgomas ir šiltas, ir šaltas.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*