Sviestiniai sausainiai

Sviestiniai sausainiai

Jums reikės:

  • 225 g. kambario temperatūros sviesto
  • 225 g cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
  • 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
  • 470 g. miltų


Dubenėlyje ištrinkite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įmaišykite kiaušinį, suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišykite, kol tešla taps vientisa.

Tada tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
Galite laikyti per naktį.

Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą apie 0,5 cm. storio ir supjaustę norimos formos gabalėliais dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 170 C temperatūroje apie 12 minučių.

P.S.Į šių sausainių tešlą galima įdėti smulkiai kapotų lazdyno Įriešutų.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*