Sviestiniai sausainiai
Jums reikės:
- 225 g. kambario temperatūros sviesto
- 225 g cukraus
- 1 kiaušinio
- 2 arbatinių šaukštelių vanilinio cukraus
- 0,5 arbatinio šaukštelio druskos
- 470 g. miltų
Dubenėlyje ištrinkite sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.
Įmaišykite kiaušinį, suberkite miltus, kepimo miltelius ir druską. Maišykite, kol tešla taps vientisa.
Tada tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą.
Galite laikyti per naktį.
Ant miltuoto paviršiaus iškočiokite tešlą apie 0,5 cm. storio ir supjaustę norimos formos gabalėliais dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą.
Kepkite 170 C temperatūroje apie 12 minučių.
P.S.Į šių sausainių tešlą galima įdėti smulkiai kapotų lazdyno Įriešutų.