Vaflių – Krekerių Tortas
Jums reikės:
- 6 didelių vaflių
- 0,5kg saldžių krekerių
- 1 indelio saldaus sutirštinto pieno
- 400g geros riebios grietinės
- 1 stiklinės cukraus pudros
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 0,5 stiklinės maltų graikinių riešutų
Grietinę išmaišyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Dėti eilėmis:
1 eilė: Vaflis aptepamas sutirštintu pienu
2 eilė: Ant pieno išdėstomi vienas prie kito krekeriai
3 eilė: Krekeriai aptepami grietine ir apibarstomi riešutais.
4 eilė: Vėl dedamas vaflis.
Ir taip sluoksniuojama kol pasibaigs visi produktai. Torto viršuje turi būti vaflis. Tortas nesunkiai paslegiamas ir padedamas į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad geriau įsigertų kremas.
Poto viršus ir šonai aptepami šokoladiniu glaistu. Tortas papuošiamas ir vėl dedamas į šaldytuvą tol, kol sustings glaistas.
Glaistas:
- 5 valgomi šaukštai pieno
- 3 valgomi šaukšti kakavos
- 40g sviesto
- 3 valgomi šaukšai cukraus pudros
Visus produktus kaitinti ant lėtos ugnies tol, kol ištirps cukraus pudra. Glaistas ant torto tepamas karštas.