Vaflių – Krekerių Tortas

Vaflių – Krekerių Tortas

Jums reikės:

  • 6 didelių vaflių
  • 0,5kg saldžių krekerių
  • 1 indelio saldaus sutirštinto pieno
  • 400g geros riebios grietinės
  • 1 stiklinės cukraus pudros
  • 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
  • 0,5 stiklinės maltų graikinių riešutų

Grietinę išmaišyti su cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.

Dėti eilėmis:
1 eilė: Vaflis aptepamas sutirštintu pienu
2 eilė: Ant pieno išdėstomi vienas prie kito krekeriai
3 eilė: Krekeriai aptepami grietine ir apibarstomi riešutais.
4 eilė: Vėl dedamas vaflis.

Ir taip sluoksniuojama kol pasibaigs visi produktai. Torto viršuje turi būti vaflis. Tortas nesunkiai paslegiamas ir padedamas į šaldytuvą 2-3 valandoms, kad geriau įsigertų kremas.

Vaflių – krekerių torto sluoksniavimas

Poto viršus ir šonai aptepami šokoladiniu glaistu. Tortas papuošiamas ir vėl dedamas į šaldytuvą tol, kol sustings glaistas.

Glaistas:

Uždėtas glaistas

  • 5 valgomi šaukštai pieno
  • 3 valgomi šaukšti kakavos
  • 40g  sviesto
  • 3 valgomi šaukšai cukraus pudros

Visus produktus kaitinti ant lėtos ugnies tol, kol ištirps cukraus pudra. Glaistas ant torto tepamas karštas.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*