Varškės apkepas
Jums reikės:
- 1kg riebios geros varškės
- 4 kiaušinių
- 5 šaukštų manų
- 100g sviesto
- 100ml grietinės
- Pagal skonį cukraus, razinų, vanilinio cukraus
- 200ml pieno
- Maltų džiūvėsėlių formai pabarstyti
Manus užpilti šaltu pienu ir palikti.
Varškę ištrinti su cukrumi bei vaniliniu cukrumi. Į ją supilti manus ir razinas. Taip pat sudėti pusę stambiai tarkuoto sviesto. Gerai išmaišyti. Pabaigoje supilti išplaktus kiaušinius.
Masę sukrėsti į džiūvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Paviršių aptepti grietine ir užtarkuoti likusį sviestą.
Kepti 180 C orkaitėje.
Valgome su grietine.
Taip pat skanu ir su jogurtu arba su grietine, sumaišyta su mėgstama uogiene.