Aguoninis biskvitas su citrininiu įdaru

Aguoninis biskvitas su citrininiu įdaru

Jums reikės:

  • 200g miltų
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
  • 200g kambario temperatūros sviesto
  • 150g cukraus
  • 4 kiaušinių
  • 2 valgomųjų šaukštų aguonų

Aguonos užplikinamos verdančiu vandeniu ir paliekamos pastovėti, kol paruošime biskvito tešlą.
Sviestas ištrinamas su cukrumi ir į jį supilami plakti kiaušiniai. Viskas gerai ištrinama. Po truputį beriami miltai su kepimo milteliais. Aguonos nusunkiamos ir taip pat suberiamos į tešlą. Viskas išmaišoma.

Tešla pilama į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepama 180C temperatūroje 10 – 15 minučių.

Poto užpilamas įdaras ir dar kepama tol, kol įdaro paviršius sukietėja.
Iškepusį būtinai atvėsinti ir tik tada išimti iš skardos.

Citrininis įdaras:

  • 4 kiaušiniai
  • 1,5 stiklinės cukraus
  • Pusės citrinos sultys
  • Pusės citrinos nutarkuotos žievelės
  • 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
  • 50g miltų

Kiaušinius išplakti su cukrumi. Suberti nutarkuotą citrinos žievelę ir supilti pusės citrinos sultis. Taip pat suberti miltus kartu su kepimo milteliais. Viską išmaišyti. Įdaru užpilti pusiau apkepusį pyragą. Kepti, kol įdaras sukietės.
Skanaus!

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*