Apelsininis pyragas
Jums reikės:
- 200g. grietinės
- 3 kiaušinių
- 200g. cukraus
- 1 apelsino
- 400g. miltų
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- 1 arbatinio šaukštelio vanilinio cukraus
- 3 valgomų šaukštų aliejaus
Kiaušinius išplakti su cukrumi. Supilti grietinę ir aliejų, gerai išmaišyti.
Paruošti apelsiną: Pirmiausia jį nuplikinti verdančiu vandeniu, poto nutarkuoti visą žievelę. Iš apelsino išspausti sultis.
Nutarkuotą žievelę ir sultis supilti į kiaušinių ir grietinės masę. Tada po truputį berti miltus kartu su kepimo milteliais. Gerai išmaišyti. Tešlą pilti į kepimo popieriumi ištiestą blėtą ir dėti į įkaitintą orkaitę.
Kepti 180C temperatūroje apie 50 minučių.
P.S. Iškepusį apiberti cukraus pudra.