Greitas keksas
Jums reikės
- 2 stiklinių miltų
- Nepilnos stiklinės cukraus
- Stiklinės kefyro
- 2 kiaušinių
- 100ml aliejaus
- Saujos razinų
- 2 šaukštelių kepimo miltelių
Kiaušinius ištrinti su cukrumi. Pilti kefyrą, aliejų ir miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti, o pabaigoje sudėti nuplautas ir miltais apvoliotas razinas.
Paruoštą tešlą supilti į kekso formą, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180C laipsnių temperatūroje apie valandą.
P.S. Razinas apvoliojame miltais todėl, kad iškepęs keksas išliktų gražios gelsvos spalvos. O jeigu razinas subertume į tešlą visiškai be miltų, tada jos kepdamos apsileistų ir keksą nudažytų negražia rusva spalva.