Greitas keksas

Greitas keksas

Jums reikės

  • 2 stiklinių miltų
  • Nepilnos stiklinės cukraus
  • Stiklinės kefyro
  • 2 kiaušinių
  • 100ml aliejaus
  • Saujos razinų
  • 2 šaukštelių kepimo miltelių

Kiaušinius ištrinti su cukrumi. Pilti kefyrą, aliejų ir miltus su kepimo milteliais. Tešlą gerai išmaišyti, o pabaigoje sudėti nuplautas ir miltais apvoliotas razinas.

Paruoštą tešlą supilti į kekso formą, dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 180C laipsnių temperatūroje apie valandą.

P.S. Razinas apvoliojame miltais todėl, kad iškepęs keksas išliktų gražios gelsvos spalvos. O jeigu razinas subertume į tešlą visiškai be miltų, tada jos kepdamos apsileistų ir keksą nudažytų negražia rusva spalva.

 

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*