Karamelinis tinginys „Skruzdėlynas”

Karamelinis tinginys „Skruzdėlynas”

Jums reikės:

  • 250g miltų
  • 100g sviesto
  • 75 ml pieno
  • 2 šaukštų cukraus
  • 1 kiaušinio
  • 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių

Kremui:

  • 1 skardinės Rududu
  • 150g sviesto

Tešlai : minkštą sviestą išsukti su kiaušiniu ir cukrumi. Pilti pieną ir miltus su kepimo milteliais. Padaryti tešlą, suformuoti į rutulį ir 1 valandai padėti į šaldytuvą.

Atšalusią tešlą suplėšyti kuo smulkesniais gabalėliais ir sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 180C orkaitėje apie 20  min.

Kremui : sviestą ištirpinti su kondensuoto pieno gaminiu „Rududu” ir labai gerai išmaišyti.

Pilti ant iškeptų tešlos gabalėlių, išmaišyti ir spaudžiant, kad neliktų tarpų, suformuoti kūgio formos tinginį – skruzdėlyną. Puošti aguonomis. Dėti  į šaldytuvą, kad sustingtų.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*