Karamelinis tinginys „Skruzdėlynas”
Jums reikės:
- 250g miltų
- 100g sviesto
- 75 ml pieno
- 2 šaukštų cukraus
- 1 kiaušinio
- 1 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kremui:
- 1 skardinės Rududu
- 150g sviesto
Tešlai : minkštą sviestą išsukti su kiaušiniu ir cukrumi. Pilti pieną ir miltus su kepimo milteliais. Padaryti tešlą, suformuoti į rutulį ir 1 valandai padėti į šaldytuvą.
Atšalusią tešlą suplėšyti kuo smulkesniais gabalėliais ir sudėti į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepti 180C orkaitėje apie 20 min.
Kremui : sviestą ištirpinti su kondensuoto pieno gaminiu „Rududu” ir labai gerai išmaišyti.
Pilti ant iškeptų tešlos gabalėlių, išmaišyti ir spaudžiant, kad neliktų tarpų, suformuoti kūgio formos tinginį – skruzdėlyną. Puošti aguonomis. Dėti į šaldytuvą, kad sustingtų.