Kepta apelsininė antis

Kepta apelsininė antis

Jums reikės:

  • Anties iki 2kg
  • 1,5 didelio šaukšto druskos
  • 2 šaukštelių maltų juodųjų pipirų
  • Žiupsnelio maltų kmynų
  • 4 česnako skiltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
  • Tarkuotos 1 apelsino žievelės
  • 4 didelių šaukštų medaus
  • 4 didelių šaukštų sojos padažo
  • 1 didelio šaukšto acto.

Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje. Šiuo mišiniu įtriname antį, suvyniojame į foliją, kad geriau įsigertų prieskoniai ir paliekame per naktį šaltai.

Susmulkintus česnakus sumaišome su imbieru, tarkuotomis apelsino žievelėmis, 2 šaukštais medaus ir 2 šaukštais sojų padažo. Viską dedame į puodą, užpilame puse stiklinės vandens ir užviriname.

Tada užsiuvame anties kaklą, į pilvą supilame mišinį ir užsiuvame anties pilvą.
Dedame į kepimo rankovę ir kepame apie 2 val.

Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos sumaišome likusį sojos padažą su medumi ir actu. Gautu mišiniu aptepame iš kepimo rankovės išimtą antį ir šauname į orkaitę dar 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.

 

Komentavimas užrakintas.