Kepta apelsininė antis
Jums reikės:
- Anties iki 2kg
- 1,5 didelio šaukšto druskos
- 2 šaukštelių maltų juodųjų pipirų
- Žiupsnelio maltų kmynų
- 4 česnako skiltelių
- 0,5 arbatinio šaukštelio malto imbiero
- Tarkuotos 1 apelsino žievelės
- 4 didelių šaukštų medaus
- 4 didelių šaukštų sojos padažo
- 1 didelio šaukšto acto.
Maltus kmynus, druską ir pipirus pakepiname sausoje keptuvėje. Šiuo mišiniu įtriname antį, suvyniojame į foliją, kad geriau įsigertų prieskoniai ir paliekame per naktį šaltai.
Susmulkintus česnakus sumaišome su imbieru, tarkuotomis apelsino žievelėmis, 2 šaukštais medaus ir 2 šaukštais sojų padažo. Viską dedame į puodą, užpilame puse stiklinės vandens ir užviriname.
Tada užsiuvame anties kaklą, į pilvą supilame mišinį ir užsiuvame anties pilvą.
Dedame į kepimo rankovę ir kepame apie 2 val.
Likus 10-15 minučių iki kepimo pabaigos sumaišome likusį sojos padažą su medumi ir actu. Gautu mišiniu aptepame iš kepimo rankovės išimtą antį ir šauname į orkaitę dar 10-15 minučių, kol gražiai apskrus.