Kuršėnų vyniotinis

Kuršėnų vyniotinis

Biskvitui reikės:

  • 4 kiaušinių
  • 4 šaukštų cukraus
  • 4 šaukštų miltų

Kremui reikės:

  • 180g. gero sviesto
  • 180g. varškės
  • Mažesnės pusės skardinės saldinto kondensuoto pieno


Trynius labai gerai ištrinti su cukrumi. Suberti miltus ir atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.

Tešlą išpilti į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepimo popierių būtinai reikia patepti aliejumi. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Jokiais būdais neperkepti biskvito.

Kuršėnų vyniotinis


Iškepusį biskvitą išimti ir dar karštą kartu su kepimo popieriumi susukti į vyniotinį ir palikti atvėsti.

Sviestą, varškę ir kond. pieną sutrinti plaktuvu iki gražios vientisos masės.

Atvėsusį biskvitą išvynioti, gražiai vienodai aptepti kremu ir vėl susukti. Susuktą padėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad kremas sustingtų.
Prieš valgant užbarstyti cukraus pudra.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*