Kuršėnų vyniotinis
Biskvitui reikės:
- 4 kiaušinių
- 4 šaukštų cukraus
- 4 šaukštų miltų
Kremui reikės:
- 180g. gero sviesto
- 180g. varškės
- Mažesnės pusės skardinės saldinto kondensuoto pieno
Trynius labai gerai ištrinti su cukrumi. Suberti miltus ir atsargiai įmaišyti išplaktus baltymus.
Tešlą išpilti į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Kepimo popierių būtinai reikia patepti aliejumi. Kepti iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 min. Jokiais būdais neperkepti biskvito.
Iškepusį biskvitą išimti ir dar karštą kartu su kepimo popieriumi susukti į vyniotinį ir palikti atvėsti.
Sviestą, varškę ir kond. pieną sutrinti plaktuvu iki gražios vientisos masės.
Atvėsusį biskvitą išvynioti, gražiai vienodai aptepti kremu ir vėl susukti. Susuktą padėti į šaldytuvą bent kelioms valandoms, kad kremas sustingtų.
Prieš valgant užbarstyti cukraus pudra.