Naminiai Suši

Naminiai Suši

Jums reikės:

  • 300g ryžių  sušiams
  • 2 šaukštų ryžių acto
  • 2 arbatinių šaukštelių cukraus
  • 0,5 šaukštelio druskos
  • 4 džiovintų jūros dumblių
  • 1 šaukšto sojos padažo
  • Paprikos (geltona)
  • Pusės avokado
  • Nedidelio agurko
  • 120g šalto rūkymo lašišos

Ryžius labai gerai nuplauti, kol vanduo liks visiskai skaidrus ir išvirti taip kaip parašyta ant ryžių pakelio. Išvirtus ryžius atvėsinti.

Kol ryžiai vėsta, į nedidelį indą įpilti ryžių actą, įberti 0,5 šaukštelio druskos ir 2 šaukštelius cukraus. Pakaitinti (tačiau neužvirinti!), kol ištirps druska ir cukrus. Supilti acto tirpalą ant pravėsusių ryžių ir gerai išmaišyti. Palaukti, kol ryžiai atvės iki kambario temperatūros. Sushi ryžiai labai limpa prie pirštų, todėl geriausiai šalia pasidėti dubenį su šaltu vandeniu. Jame reiks pamirkyti rankas prieš imant ryžius.

Sukimui naudoti bambukinį kilimėlį. Ant jo dėti džiovintą dumblį. Ant dumblio drėgna ranka uždėti sluoksnį ryžių, paliekant vieną kraštą neuždengtą (2~3cm). Ant ryžių maždaug per vidurį sudėti įdarą:
juostelėm pjaustytą agurką, avokadą ir papriką. Kitas įdaras: lašiša ir avokadas.

Tada susukti į ritinėlį (sukti link neuždengto ryžiais krašto), suformuoti kvadratinę formą. Keletui minučių padėt į šaldytuvą.

Pjaustyti labai aštriu peiliu, norimo dydžio gabalėliais.

Valgyt pasivilgant į sojų padažą.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*