Obuolių pyragas po baltymų kepurėle
Tešlai reikės:
- 200g miltų
- 100g. sviesto
- 1 šaukšto cukraus
- 1 kiaušinio
Įdarui reikės:
- 500g. rūgščių obuolių
- 100g. cukraus
- 1 šaukšto krakmolo
- Pagal skonį malto imbiero
Kepurėlei reikės:
- 3 kiaušinių baltymų
- 180g. cukraus pudros
Miltus išmaišykite su cukrumi. Dėkite sutarkuotą sviestą ir kiaušinį. Išminkytą tešlą suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą 30 min.
Iš atšalusios tešlos iškočiokite rutulį ir įdėkite į apvalią kepimo formą, ištiestą kepimo popieriumi.
Nuluptus obuolius supjaustykite skiltelėmis ir gražiai išdėstykite ant tešlos. Juos apiberkite cukraus, krakmolo ir imbiero mišiniu.
Kepkite iki 180C įkaitintoje orkaitėje apie 20 min.
Kiaušinių baltymus kartu su cukraus pudra išplakite iki standžių putų. Tada su šaukštu gražiai pasklaidant sudėkite plaktus baltymus ant pyrago viršaus, tarsi kokią kepurėlę.
Baikite kepti dar 10 – 15 minučių, kol kepurėlė gražiai paruduos.