Orkaitėje kepta lydeka
Jums reikės:
- 1kg lydekos
- Valgomo šaukšto miltų
- Nedidelės citrinos
- 2 valgomų šaukštų grietinės
- Pipirų, lauro lapelių, druskos
- Nedidelės morkos
- 200g moliūgo
- 100g cukinijos
- Nedidelio poro
Išvalyta ir nuskusta lydeka įtrinama prieskoniais, sumaišytais su druska.
Taip paruošta dedama į kepimo rankovę ir užpilama grietine, sumaišyta su miltais bei citrinos sultimis.
Šalia lydekos pridedame nedideliais gabalėliais pjaustyto moliūgo, cukinijos, morkų ir poro.
Kepimo rankovę užrišame ir kepame apie pusę valandos iki 200C įkaitintoje orkaitėje. Tada rankovę atsargiai prapjauname ir dar kepame tol, kol lydeka gražiai apskrus.
Iškeptą užpilame tuo pačiu padažu, kuriame kepėme.