Pagerintas ragaišis
Jums reikės:
- 1,5 stiklinės pieno
- 6 kiaušinių
- 200g. sviesto
- 1,5 stiklinės cukraus
- 50g. mielių
- Trupučio druskos
- 700 – 1000g. miltų
- Po 50g. razinų, migdolų, cukatų
Šiltame piene ištirpiname šaukštą cukraus su mielėmis ir pastatome šiltai, kad pakiltų.
Ištirpiname sviestą.
Gerai ištriname kiaušinius su cukrumi ir druska. Po truputį pilame į juos, tirpintą ir jau atvėsusį, sviestą. Išmaišome.
Tada pilame likusį pieną, pakilusias mieles ir suberiame miltus. Pradžiai miltų beriame tik pusę normos. Gerai išmaišome, uždengiame ir pastatome šiltai, kad pakiltų.
Kai tešla pakils dvigubai, sudedame nuplautas ir miltuose apvoliotas razinas, smulkiai supjaustytas cukatus ir nuluptus bei susmulkintus migdolus. (Kad migdolai geriau nusiluptų, reikia juos užpilti verdančiu vandeniu ir palaikyti 2 – 4 minutes.)
Tada beriame po truputį miltus ir tešlą labai gerai išmaišome mediniu šaukštu arba mikseriu. Maišome tol, kol pasidarys oro pūsliukės. Tešla turi būti šiek tiek skystesnė negu pyragams, bet tirštesnė negu blynams. Todėl gali ir neprireikti visų miltų.
Tešlą dar kartą pastatome šiltai, kad vėl pakiltų dvigubai.
Pakilusią tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą. Viršų aptepame kiaušinio plakiniu ir apibarstome cukrumi.
Kepame 180 C temperatūroje 40 – 60 minučių.