
„Rududu” pyragas

„Rududu” pyragas
Tešlai reikės:
- 4 kiaušinių
- 1 valgomojo šaukšto medaus
- Stiklinės cukraus
- 2 stiklinių miltų
- 1,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
Kiaušinius ištrinti su cukrumi ir medumi. Supilti miltus su kepimo milteliais ir gerai išmaišyti.
Tešlą pilti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo formą, (gražiau būtų, jei kepimo forma būtų apvali, tai ir pačio pyrago forma būtų kaip torto). Kepti 180C temperatūroje apie 50 minučių.
Iškepusį ir kiek atvėsusį pyragą perpjauti išilgai per pusę taip, kad gautume 2 biskvito gabalus. Apskrudusius kraštus apipjaustyti, poto juos sumalti ir panaudoti pyrago puošimui.

„Rududu” pyrago gamyba
Pertepimui reikės:
- Indelio sutirštinto pieno ”Rududu”
- 100g kambario temperatūros sviesto
- 150g smulkintų savo mėgstamų riešutų
Sviestą ištriname su ”Rududu” ir smulkintais riešutais.
Vieną pyrago dalį aptepti paruoštu kremu ir uždėti kitą pyrago dalį. Viršų ir šonus aptepti likusiu kremu ir apibarstyti trupiniais.
Dėti į šaldytuvą bent vienai valandai, kad kremas sustingtų.
P.S. Jeigu kam pasirodys, kad biskvitas yra per sausas, galite jį sudrėkinti sirupu.