Saldi beždžioniukų duonelė

Saldi beždžioniukų duonelė

Jums reikės:

  • 3 stiklinių miltų
  • 1 stiklinės pieno
  • 70g cukraus
  • 11g sausų mielių
  • 50g tirpinto sviesto
  • Trupučio druskos

Apvoliojimui:

  • 100g tirpinto sviesto
  • 1 stiklinės cukraus
  • 2 šaukštelių cinamono
Pieną pašildome iki 30-40 laipsnių. Ištirpiname jame cukrų ir mieles. Pastatome 10-15 minučių kur nors šiltai, kad mielės iškiltų.

Į išputojusias mieles suberiame stiklinę miltų ir druską. Išmaišome. Palengva pildami įmaišome tirpintą ir šiek tiek pravėsusį sviestą. Sudedame likusius miltus ir minkome tol, kol tešla nebelimpa prie rankų, tampa elastinga. Dedame šiltai, kad tešla pakiltų.

Apvoliojimui:

Ištirpiname sviestą, o cukrų sumaišome su cinamonu.
Imame nedidelį tešlos gabalėlį, pavoliojame tarp delnų, taip suformuodami apvalų nedidelį rutuliuką.

Jį  merkiame į sviestą ir apvoliojame cukraus-cinamono mišinyje. Dedame į kepimo formą. Taip darome su visa likusia tešla.  Uždengiame rankšluostėliu ir paliekame šiltai pusvalandžiui, kad šiek tiek pakiltų. Įkaitiname orkaitę iki 180C laipsnių ir kepame 35-45 minutes.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*