„Šlapias” šokoladinis pyragas
Jums reikės:
- 120g sviesto
- 170g juodo šokolado
- 2 valgomųjų šaukštų kakavos miltelių
- 3 kiaušinių
- 150g cukraus
- 150g miltų
- 0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Indelio saldaus sutirštinto pieno „RUDUDU”
Svietą ištirpinti kartu su šokoladu. Suberti kakavą.
Kiaušinius gerai ištrinti su cukrumi ir supilti į sviesto ir šokolado masę. Lėtai suberti miltus, kartu su kepimo milteliais. Viską gerai išmaišyti.
Kepimo formą būtinai ištiesti kepimo popieriumi ir į ją supilti didesnę dalį masės. Ant jos sudėti „RUDUDU”, o ant viršaus likusią tešlos dalį.
Kepti iki 170 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 minučių (tik neperkepti, nes pyragas gausis kietas ir neskanus.
P.S.Šiam pyragui galima naudoti ir paprastą saldintą sutirštintą pieną (tik jį reikia išvirti apie 1 val. Tada pienas gausis šiek tiek skystesnis negu „RUDUDU”, o pyragas bus dar įdomesnio skonio.