Šokoladinis vyniotinis be miltų

Šokoladinis vyniotinis be miltų

Jums reikės:

  • 6 kiaušinių
  • 6 šaukštų cukraus
  • 3 šaukštų kakavos miltelių
  • 0,5 arbatinio šaukštelio sodos
  • 100g juodo šokolado

Trynius gerai ištrinti su cukrumi. Suberti kakavos miltelius ir nugesintą sodą. Gerai išmaišyti. Atsargiai įmaišyti išplaktus iki putų baltymus. Tešlą supilti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo skardą. Kepti apie 10 min iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kol biskvitas keps, ant stalo užsitiesti truputį didesnį kepimo popieriaus gabalą nei kepimo forma ir pabarstyti cukraus pudra, kad biskvitas neprikibtų. 

Iš formos išversti iškeptą biskvitą, atsargiai nulupti  popierių, susukti ir palaukti kol atvės.

Atvėsusį ištepti savo mėgstamu įdaru ir vėl susukti. Viršų aptepti lydytu šokoladu.

P.S. Nuotraukoje viršus papuoštas sviestiniu kremu ir spalvotais pabarstukais.

Nuotraukoje darytas kremas:

  • 200g pertrintos varškės
  • 50g cukraus pudros
  • 100g plakamosios grietinėlės
  • Citrinos sulčių pagal skonį
 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*