Spagečiai su „Bolonijos” padažu

Spagečiai su „Bolonijos” padažu

Jums reikės:

  • 500g Spagetti makaronų
  • 500g kiaulienos arba jautienos faršo
  • 3 valgomųjų šaukštų aliejaus
  • 1 svogūno, 2 saliero stiebų, 2 skiltelių česnako
  • 1 valgomojo šaukšto miltų
  • 100g pomidorų tyrės
  • 150ml raudono sauso vyno
  • 400g konservuotų pomidorų (supjaustytų kubeliais)
  • Druskos, juodųjų pipirų
  • 100g tarkuoto olandiško sūrio

Visas daržoves supjaustyti.
Keptuvėje įkaitinti aliejų. Faršą, svogūnus ir salierą kepti nuolat maišant apie 5 min, kol mėsa nebebus rausva.

Sudėti česnakus, pomidorų tyrę, įberti miltus ir maišant pakepinti keletą minučių.
Supilti vyną, suberti pomidorus, pagardinti druska bei pipirais ir virti maišant, kol padažas sutirštės. Pridengti ir pavirti ant silpnos ugnies apie 1 val., retkarčiais pamaišant.

Verdant padažui išvirti makaronus.

Į lėkštę dėti makaronus, ant jų pilti padažą, o ant viršaus apibarstyti tarkuotą sūrį.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*