Varškės pyragas
Jums reikės:
- 500g kreminės varškės
- 250g maskarponės sūrio
- Indelio saldaus kondensuoto pieno
- 3 kiaušinių
- Šaukšto citrinos sulčių
- 200g sausainių
- 90g sviesto
- Šokolado papuošimui
Sausainius susmulkiname iki trupinių. Išlydome sviestą ir sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią 24cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir suformuojame kraštelius.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių. Dedame sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių.
Sumaišome varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis, tik nepermaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
Iš orkaitės ištraukiame sausainių pagrindą. Ant jo supilame varškės masę. Vėl dedame į orkaitę, tik dabar temperatūrą sumažiname iki 160 C laipsnių. Kepame apie 1 valandą, kol varškės masė sutvirtėja. (Tačiau galutinai varškė sutvirtės vėsdama)
Šiek tiek pravėsusio pyrago viršų puošiame tirpintu šokoladu.
Pyragas pats skaniausias kai valgomas kitą dieną.