Varškės pyragas

Varškės pyragas

Jums reikės:

  • 500g kreminės varškės
  • 250g maskarponės sūrio
  • Indelio saldaus kondensuoto pieno
  • 3 kiaušinių
  • Šaukšto  citrinos sulčių
  • 200g sausainių
  • 90g sviesto
  • Šokolado papuošimui

Sausainius susmulkiname iki trupinių. Išlydome sviestą ir sumaišome su sausainių trupiniais. Apvalią 24cm skersmens kepimo formą išklojame kepimo popieriumi ir į ją suberiame sausainių masę. Rankomis ją paspaudžiame, kad gautųsi tvirtas pagrindas ir suformuojame kraštelius.

Įkaitiname orkaitę iki 180 C laipsnių. Dedame sausainių pagrindą į orkaitę ir kepame apie 10 minučių.

Sumaišome varškę, maskarponę, kondensuotą pieną ir citrinos sultis, tik nepermaišome. Po vieną įmušame kiaušinius ir atsargiai įmaišome į varškės masę.
Iš orkaitės ištraukiame sausainių pagrindą. Ant jo supilame varškės masę. Vėl dedame į orkaitę, tik dabar temperatūrą sumažiname iki 160 C laipsnių. Kepame apie 1 valandą, kol varškės masė sutvirtėja. (Tačiau galutinai varškė sutvirtės vėsdama)

Šiek tiek pravėsusio pyrago viršų puošiame tirpintu šokoladu.
Pyragas pats skaniausias kai valgomas kitą dieną.
 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*