Vytinta kiauliena
Jums reikės:
- 1 kg šviežios kiaulienos nugarinės
- 4 didelių šaukštų druskos
- Daug česnako
- Pipirų, kvepiančių pipirų
- Savo mėgstamų prieskonių mėsai
Mėsą įtriname prieskoniais, pipirais, smulkintu česnaku ir druska. Dedame į indą, paslegiame ir dedame į šaldytuvą.
Mėsytę kasdien pavartome, po kelis kartus per dieną. Druska turi ištirpti. Taip laikome 4 – 5 dienas.
Po to išimame, nuvalome druskos perteklių, dedame į marlę, suvilgyta degtineje, ir stipriai susukame. Taip susuktą mėsą pakabiname šiltai ir laikome apie savaitę (galima ir ilgiau). Kuo ilgiau laikysime, tuo mėsytė bus skanesnė, bet kietesnė.
Po savaitės galime drąsiai ragauti. Bet bus skanesnė, kai pastovės dar keletą dienų šaldytuve.