Įdarytas moliūgas
Jums reikės:
- Vidutinio dydžio moliūgo
- Virtų ryžių
- Maltos šviežios kiaulienos
- Kiaušinio
- Druskos, pipirų
Padažui:
- Arbatinio šaukštelio miltų
- 2 valgomų šaukštų lydyto sviesto
- Pusės stiklinės pieno
- Svogūno
Gražiai nupjauname moliūgo viršų ir atsargiai šaukšteliu išgremžiame vidų.
(Moliūgo nulupti nereikia).
Vidų ištriname pipirais ir druska.
Mėsą sumaišome su virtais ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais.
Šiuo paruoštu įdaru prikemšame moliūgą
Svieste pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus. Į juos beriame miltus, pilame pieną ir padažą užviriname. Padažą užpilame ant įdaro viršaus.
Viską uždengiame nupjauta moliūgo viršūnėle (jeigu ji sunkiai laikosi, galima prismeigti mediniais pagaliukais).
Taip paruoštą moliūgą dedame į kepimo rankovę ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.