Įdarytas moliūgas

Įdarytas moliūgas

Jums reikės:

Įdarytas moliūgas

  • Vidutinio dydžio moliūgo
  • Virtų ryžių
  • Maltos šviežios kiaulienos
  • Kiaušinio
  • Druskos, pipirų

Padažui:

  • Arbatinio šaukštelio miltų
  • 2 valgomų šaukštų lydyto sviesto
  • Pusės stiklinės pieno
  • Svogūno

Gražiai nupjauname moliūgo viršų ir atsargiai šaukšteliu išgremžiame vidų.
(Moliūgo nulupti nereikia).
Vidų ištriname pipirais ir druska.

Mėsą sumaišome su virtais ryžiais, kiaušiniu, druska ir pipirais.
Šiuo paruoštu įdaru prikemšame moliūgą

Svieste pakepiname smulkiai supjaustytus svogūnus. Į juos beriame miltus, pilame pieną ir padažą užviriname. Padažą užpilame ant įdaro viršaus.

Viską uždengiame nupjauta moliūgo viršūnėle (jeigu ji sunkiai laikosi, galima prismeigti mediniais pagaliukais).

Taip paruoštą moliūgą dedame į kepimo rankovę ir kepame iki 200 C įkaitintoje orkaitėje apie 1 valandą.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*