
Įdaryti mėsos kukulaičiai
Jums reikės:
- 500g maltos kiaulienos
- 2 kiaušinių
- Druskos, pipirų
- Miltų ir džiuvėsėlių apvoliojimui
- Aliejaus kepimui
- 100g sviesto
- Trupučio šviežių petražolių ir krapų
Į kambario temperatūros sviestą įmaišykite smulkintus krapus bei petražoles, suformuokite dešrytę ir padėkite į šaldytuvą.
Pasiruoškite faršą taip, kaip visada ruošiate kotletams.
Kai sviestas jau sutvirtės, jį padalinkite į tiek nedidelių gabalėlių, kiek planuojate padaryti kukulaičių.
Drėgnomis rankomis imkite mėsos masės, darykite nedidelį pailgą kukulaitį, panašų kaip Kijevo kotletas. Į vidurį įspauskite sviesto.
Tada apvoliokite miltuose, dėkite į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsėlius. Taip paruoškite visus kukulaičius.
Dėkite į karštą aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus. Iškeptus sudėkite ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.