Įdaryti mėsos kukulaičiai

Įdaryti mėsos kukulaičiai

Jums reikės:

  • 500g maltos kiaulienos
  • 2 kiaušinių
  • Druskos, pipirų
  • Miltų ir džiuvėsėlių apvoliojimui
  • Aliejaus kepimui
  • 100g sviesto
  • Trupučio šviežių petražolių ir krapų

Į kambario temperatūros sviestą įmaišykite smulkintus krapus bei petražoles, suformuokite dešrytę ir padėkite į šaldytuvą.

Pasiruoškite faršą taip, kaip visada ruošiate kotletams.
Kai sviestas jau sutvirtės, jį padalinkite į tiek nedidelių gabalėlių, kiek planuojate padaryti kukulaičių.

Drėgnomis rankomis imkite mėsos masės, darykite nedidelį pailgą kukulaitį, panašų kaip Kijevo kotletas. Į vidurį įspauskite sviesto.

Tada apvoliokite miltuose, dėkite į kiaušinių plakinį ir galiausiai į džiūvėsėlius. Taip paruoškite visus kukulaičius.

Dėkite į karštą aliejų ir kepkite, kol gražiai apskrus. Iškeptus sudėkite ant popierinio virtuvinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*