Kepta krūtinėlė su bananų įdaru
Jums reikės :
- Didesnės krūtinėlės
- 2 bananų
- 3 kiaušinių
- 6 šaukštų miltų
- 8 šaukštų džiuvėsėlių
- Pipirų, druskos
- Aliejaus kepimui
Krūtinėlę supjaustome į 4 gražius gabalėlius ir juos truputį pamušame. Tada apibarstome prieskoniais iš abiejų pusių (prieskonių negailėkite, kadangi bananai duoda daug saldumo) ir paliekame pusei valandos pasimarinuoti. Bananus supjaustome pusiau.
Imame mėsos gabaliuką, dedame bananą ir susukame. Tada apvoliojame miltuose, plaktuose kiaušiniuose ir poto džiuvėsėliuose. Taip padarome su visais file gabalėliais.
Kepame įkaitintame aliejuje, kol abi pusės gražiai apskrus.
Iškeptus kepsniukus dedame į karščiui atsparų indą, užpilame padažu ir kepame 200 C orkaitėje, kol viršus apskrus.
Padažui:
- 1 šaukšto tirpinto sviesto
- 1 šaukšto miltų
- 1 šaukštelio garstyčių
- stiklinės karšto vištienos sultinio
- 100g grietinėlės
- 100g tarkuoto olandiško sūrio
Į sviestą suberiame miltus, garstyčias ir po truputį pilame grietinėlę. Gerai išmaišome, kad neliktų jokių miltų gabaliukų. Tada supilame sultinį ir suberiame tarkuotą sūrį. Išmaišome ir užpilame ant kepsniukų, dedame į orkaitę ir kepame.