Keptas įdarytas triušis
Jums reikės:
- Viso triušio
Įdarui:
- 1 kg maltos kalakutienos
- 0,5 stiklinės maltų džiuvėsėlių
- 2 šaukštai grietinės
- 1 kiaušinis
- Svogūnas
- Druska,pipirai
- Česnakas
Triušį gerai įtrinti druska, pipirais, česnaku ir palikti per naktį pasimarinuoti.
Ruošiamas įdaras: į kalakutieną mušamas kiaušinis, beriami džiuvėsėliai, dedama grietinė, prieskoniai, taip pat pakepintas svogūnas ir gerai viskas išminkoma. Įdaras sudedamas į triušio pilvą. Pilvą galima užsiūti siūlu arba sukabinti mediniais dantų krapštukais.
Paruoštas triušis dedamas į kepimo rankovę, šaunamas į orkaitę ir kepamas 200C temperatūroje apie 2 val.
Poto rankovę prapjauti ir dar kepti apie 30-40 minučių, kol triušis gražiai apskrus.