Keptas įdarytas triušis

Keptas įdarytas triušis

Jums reikės:

  • Viso triušio

Įdarui:

  • 1 kg maltos kalakutienos
  • 0,5 stiklinės maltų džiuvėsėlių
  • 2 šaukštai grietinės
  • 1 kiaušinis
  • Svogūnas
  • Druska,pipirai
  • Česnakas

Triušį gerai įtrinti druska, pipirais, česnaku ir palikti per naktį pasimarinuoti.

Ruošiamas įdaras: į kalakutieną mušamas kiaušinis, beriami džiuvėsėliai, dedama grietinė, prieskoniai, taip pat pakepintas svogūnas ir gerai viskas išminkoma. Įdaras sudedamas į triušio pilvą. Pilvą galima užsiūti siūlu arba sukabinti mediniais dantų krapštukais.
Paruoštas triušis dedamas į kepimo rankovę, šaunamas į orkaitę ir kepamas 200C temperatūroje apie 2 val.
Poto rankovę prapjauti ir dar kepti apie 30-40 minučių, kol triušis gražiai apskrus.

Triušis paruoštas kepimui

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*