Mėsos kukulaičiai su mocarelos sūriu
Jums reikės:
- 500g maltos kiaulienos
- 1 kiaušinio
- 2 valgomųjų šaukštų džiuvėsėlių
- Druskos, pipirų
- 300g mocarelos sūrio
- 150g bet kokio kieto fermentinio sūrio
- Aliejaus kepimui
Padažui:
- Nedidelės morkos
- Svogūno
- 100g moliūgo
- 2 skardinių (po 400g.) konservuotų pomidorų savo sultyse
- Trupučio džiovintų bazilikų
- Pagal skonį druskos, pipirų, cukraus
Į mėsą mušame kiaušinį, beriame džiuvėsėlius, druską ir pipirus.
Darome nedidelius mėsos kukulius ir gerai apkepame iš visų pusių keptuvėje.
Morką ir moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais. Svogūną – plonais griežinėliais. Viską pakepiname nedideliame kiekyje aliejaus. Poto pilame pomidorus su visomis sultimis ir dar patroškiname tol, kol daržovės suminkštėja.
Pabaigoje beriame druską, pipirus, bazilikus ir cukrų.
Paruoštą padažą pilame į kepimui skirtą indą. Į jį gražiai išdėstome mėsos kukulius.
Ant kiekvieno kukuliuko uždedame po nedidelę riekelę mocarelos sūrio, o ant viršaus dar užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.
Kepame iki 200C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus.