Mėsos kukulaičiai su mocarelos sūriu

Mėsos kukulaičiai su mocarelos sūriu

Jums reikės:

  • 500g maltos kiaulienos
  • 1 kiaušinio
  • 2 valgomųjų šaukštų džiuvėsėlių
  • Druskos, pipirų
  • 300g mocarelos sūrio
  • 150g bet kokio kieto fermentinio sūrio
  • Aliejaus kepimui

Padažui:

  • Nedidelės morkos
  • Svogūno
  • 100g moliūgo
  • 2 skardinių (po 400g.) konservuotų pomidorų savo sultyse
  • Trupučio džiovintų bazilikų
  • Pagal skonį druskos, pipirų, cukraus

Į mėsą mušame kiaušinį, beriame džiuvėsėlius, druską ir pipirus.
Darome nedidelius mėsos kukulius ir gerai apkepame iš visų pusių keptuvėje.

Morką ir moliūgą supjaustome nedideliais gabalėliais. Svogūną – plonais griežinėliais. Viską pakepiname nedideliame kiekyje aliejaus. Poto pilame pomidorus su visomis sultimis ir dar patroškiname tol, kol daržovės suminkštėja.
Pabaigoje beriame druską, pipirus, bazilikus ir cukrų.

Mėsos kukulaičiai su Mocarellos sūriu

Paruoštą padažą pilame į kepimui skirtą indą. Į jį gražiai išdėstome mėsos kukulius.
Ant kiekvieno kukuliuko uždedame po nedidelę riekelę mocarelos sūrio, o ant viršaus dar užberiame tarkuoto fermentinio sūrio.

Kepame iki 200C įkaitintoje orkaitėje, kol sūris gražiai apskrus.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*