Vytinta vištos krūtinėlė
Jums reikės:
- 1kg vištos krūtinėlės
- 4 šaukštų druskos
- 1 šaukšto cukraus
- 1 šaukšto rozmarino
- Vidutinės česnako galvutės
- Pabarstymui prieš vytinimą, juodųjų bei čili pipirų, provanso žolės
Krūtinėles perpjauti pusiau ir įtrinti visais sumaišytais prieskoniais bei smulkintu česnaku.
Padėti mėsą į šaldytuvą ir kas 4-5 val. vis pavartyti, kad geriau įsigertų druska ir prieskoniai. Taip laikyti 2 paras.
Po to mėsą ištraukti iš „sūrymo“, nusausinti, apibarstyti vienus gabalus juodais pipirais, sumaišytais su provanso žole, o kitus čili pipirais. Tada suvynioti į marlę ir pakabinti vytintis. Vytiname apie savaitę.
Vytintą mėsytę laikyti šaltai.
P.S. Prieskonius galite naudoti tokius, kokius mėgstate.