Vytinta vištos krūtinėlė

Vytinta vištos krūtinėlė

Jums reikės:

  • 1kg vištos krūtinėlės
  • 4 šaukštų druskos
  • 1 šaukšto cukraus
  • 1 šaukšto rozmarino
  • Vidutinės česnako galvutės
  • Pabarstymui prieš vytinimą, juodųjų bei čili pipirų, provanso žolės

Krūtinėles perpjauti pusiau ir įtrinti visais sumaišytais prieskoniais bei smulkintu česnaku.
Padėti mėsą į šaldytuvą ir kas 4-5 val. vis pavartyti, kad geriau įsigertų druska ir prieskoniai. Taip laikyti 2 paras.

Po to mėsą ištraukti iš „sūrymo“, nusausinti, apibarstyti vienus gabalus juodais pipirais, sumaišytais su provanso žole, o kitus čili pipirais. Tada suvynioti į marlę ir pakabinti vytintis. Vytiname apie savaitę.

Vytintą mėsytę laikyti šaltai.
P.S. Prieskonius galite naudoti tokius, kokius mėgstate.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*