Grybukai

Grybukai

Jums reikės:

  • 1 stiklinė cukraus
  • 0,5 stiklinės grietinės
  • 200g. margarino
  • 5 kiaušiniai
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltų gazdikėlių
  • 1 arbatinis šaukštelis sodos
  • 4 valgomi šaukštai dirbtinio medaus
  • Miltų tiek, kad būtų nekieta tešla

Grybukų kotai


Pirmiausia reikia atskirti kiaušinių trynius nuo baltymų (baltymus panaudosime glajui). Grietinę sumaišyti su soda ir palikti 10-15 minučių. Trynius gerai ištrinti su puse stiklinės cukraus. Į juos supilti grietinę su soda.
Medų, cukrų, prieskonius ir margariną pakaitinti maišant ant lėtos ugnies tol, kol ištirps cukrus. Tik neleisti užvirti. Kai šis mišinys atvės, supilti į trynių ir grietinės masę. Gerai išmaišyti. Dėti miltus.Tešla turi būti labai minkšta (lipti prie rankų).
Išminkytą tešlą padėti į šaldytuvą kelioms valandoms (geriausia pasidaryti tešlą iš vakaro ir palikti šaldytuve per naktį).



Daryti nedidelius vienodo dydžio kamuoliukus. Kepti orkaitėje 170C temperatūje, kol gražiai paruduos (tik neperkepti, nes bus kieti grybukai). Iškeptus kamuoliukus lipinti su glajumi po du (tai bus grybuko kotas) ir taip pat prilipinti grybui kepurėlę (grybukas padaromas iš 3 kamuoliukų).
Kai gerai sulips, nudažyti tuo pačiu baltu glajumi grybukų kotelius. O kepurėles reikia nudažyti rudu glajumi. Taip pat galima grybo kotuką apiberti aguonomis. Apiberti reikia, kol dar glajus gerai neišdžiūvęs.

Baltas glajus:

  • 5 baltymai
  • 4 stiklinės cukraus pudros
  • 2,5 arbatinio šaukštelio citrinos rūgšties

Baltymus, cukraus pudrą ir citrinos rūgštį labai gerai ištrinti, kol pasidarys tiršta balta masė.

Rudas glajus:

  • 180g gero sviesto
  • 3 valgomi šaukštai cukraus pudros
  • 3 valgomi šaukštai kakavo
  • 100 g <> šokolado

Pirmiausia reikia ištirpinti sviestą.Poto į jį sudėti sulaužytą šokoladą ir maišant kaitinti ant lėtos ugnies,kol ištirps šokoladas.Tada sudedamas kakavas ir cukraus pudra ir maišant kaitinama iki virimo.

Grybukai

 

5 Komentarai

  1. gal kas zinot kaip pasidaryti cukrines braskes kurias valgem seniai pries koki 30 metu ir budavo tik vestuvese

  2. Receptai says:

    Greitu laiku planuojame įdėti ir šį receptą 🙂

  3. Braškė says:

    Labai aciū uz gerą grybukų receptą. Savaitgalį dariau ,darbo prie jų daug, bet tikrai verta padirbėti, kadangi grybai gavosi tikra i labai skanūs 🙂 🙂

  4. Viktorija says:

    Laba diena, kodel grybukai tampa kieti? Kiek mazdaug miltu dedate?aciu

    • Danguolė says:

      Viktorija, nesijaudinkite. Grybukai aptepti glaistu ir pastovėję, tikrai nebūna tokie kieti. Iškepusius ir atvėsusius visada dedu į maišelį ir užrišu, kad nedžiūtų. Kita priežastis, kad grybukai išėjo kieti, gali būti tai, kad naudojate extra miltus. Jų nereikėtų naudoti.

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*