Greitas obuolių vyniotinis

Greitas obuolių vyniotinis

Jums reikės:

  • 1 lapas šaldytos bemielės tešlos

Įdaras:

  • 3 vidutinio dydžio saldžiarūgščiai obuoliai
  • 100g. razinų
  • Nubrauktas arbatinis šaukštelis cinamono
  • 2 valgomi šaukštai cukraus
  • 30g. sviesto
  • 1 valgomas šaukštas tirpinto sviesto aptepimui


Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į puodą dėti obuolius, cukrų ir sviestą, ir viską patroškinti, vis pamaišant ant nedidelės ugnies, apie 5 minutes. Pabaigoje suberti razinas ir cinamoną ir masę atvėsinti.
Dėti įdarą ant tešlos lakšto.
Kad kepant neišbėgtų sultys, reikia tešlos šonus užlenkti į vidų ir susukti vyniotinį. Jį gražiai aptepti tirpintu sviestu ir šauti į orkaitę 180C temperatūroje. Kepti kol visas vyniotinis gražiai parus.

P.SGalima valgyti karštą su ledais arba ant atšalusio galima užsidėti plaktos grietinėlės, o kas bijo kalorijų, gali valgyti vieną prie kavos.

Obuolių vyniotinio gamyba

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*