Greitas obuolių vyniotinis
Jums reikės:
- 1 lapas šaldytos bemielės tešlos
Įdaras:
- 3 vidutinio dydžio saldžiarūgščiai obuoliai
- 100g. razinų
- Nubrauktas arbatinis šaukštelis cinamono
- 2 valgomi šaukštai cukraus
- 30g. sviesto
- 1 valgomas šaukštas tirpinto sviesto aptepimui
Obuolius nulupti ir supjaustyti nedideliais gabaliukais. Į puodą dėti obuolius, cukrų ir sviestą, ir viską patroškinti, vis pamaišant ant nedidelės ugnies, apie 5 minutes. Pabaigoje suberti razinas ir cinamoną ir masę atvėsinti.
Dėti įdarą ant tešlos lakšto.
Kad kepant neišbėgtų sultys, reikia tešlos šonus užlenkti į vidų ir susukti vyniotinį. Jį gražiai aptepti tirpintu sviestu ir šauti į orkaitę 180C temperatūroje. Kepti kol visas vyniotinis gražiai parus.
P.S. Galima valgyti karštą su ledais arba ant atšalusio galima užsidėti plaktos grietinėlės, o kas bijo kalorijų, gali valgyti vieną prie kavos.