Keptas, įdarytas batonas
Jums reikės:
- Didesnio nepjaustyto batono
- 400g maltos kiaulienos
- Didelio rauginto agurko
- 2 žalių kiaušinių
- 1 virto kiaušinio
- 100g pjaustyto fermentinio sūrio
- Trupučio drukos, pipirų
Nupjauti batono galus ir išgremžti jo vidų.
Agurką ir kiaušinį supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Į mėsą sudėti prieskonius, pjaustytą agurką su kiaušiniu, įmušti žalius kiaušinius ir sudėti išgremžtą batono minkštimą. Viską išmaišyti ir sukimšti į batono vidų taip, kad neliktų tarpų.
Įdarytą batoną suvynioti į foliją. Dėti į skardą ir kepti 180C laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Tada nuimti foliją, uždėti ant batono viršaus sūrio riekeles ir baigti kepti, kol išsilydys sūris.
Iškeptą batoną būtina atvėsinti. Geriausia išsikepti iš vakaro, kad per naktį gerai atšaltų, nes šiltas nesipjausto.