Netikras šimtalapis
Jums reikės:
- Kiaušinio
- Pakelio šaldytos mielinės tešlos (lapeliais)
- Pusės stiklinės cukraus
- 200g. sviesto
- 1 stiklinės aguonų
- Galima įdėti ir saują razinų
Tešlą atšildykite. Cukrų sumaišykite su aguonomis ir sumalkite plaktuvu.
Sviestą išlydykite.
Tešlos lakštą plonai iškočiokite, gausiai aptepkite lydytu sviestu ir apiberkite aguonų ir cukraus mase. Dėkite kitą iškočiotą lakštą ant viršaus ir vėl berkite aguonas ir taip, kol sudėsite visus lakštus.
Tada susukite vyniotinį, galus gerai užspauskite ir dėkite į kepimo skardą (siūle į apačią). Viršų aptepkite plaktu kiaušiniu ir apibarstykite trupučiu cukraus.
Kepkite 180C temperatūroje apie 40 – 50 minučių.