Pieniškos bandelės

Pieniškos bandelės

Pieniškos bandelės

Jums reikės:

  • 30ml lydyto sviesto
  • 250ml šilto pieno
  • 80ml šilto vandens
  • 60g cukraus pudros
  • 7g sausų mielių
  • 400g miltų
  • Pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • 1 valgomojo šaukšto aguonų
  • Pusės stiklinės cukraus (apibarstymui)
  • 100g lydyto sviesto (bulkutėms aptepti)

Sumaišykite vandenį su pienu. Sudėkite lydytą sviestą, cukraus pudrą, mieles, druską ir miltus. Minkykite tešlą tol, kol ji nebelips prie rankų ir taps elastinga. Tada indą su tešla uždenkite ir padėkite šiltai, kad pakiltų.

Paruoštas aguonas sumaišykite su cukrumi.
Iš pakilusios tešlos darykite nedideles apvalias bandeles. Merkite į sviestą, pavoliokite cukraus ir aguonų mišinyje ir dėkite į skardą, ištiestą kepimo popieriumi. Dar truputį bandeles pakildinkite ir kepkite įkaitintoje iki 180C orkaitėje apie 30 minučių.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*