Šokoladiniai ritinėliai
Jums reikės:
- 500g bemielės sluoksniuotos tešlos
- Valgomojo šaukšto tirpinto sviesto
- 60g cukraus
- Valgomojo šaukšto kakavos
- Arbatinio šaukštelio cinamono
- 150g juodo šokolado drožlių
- 100g mėgstamų maltų riešutų
Iškočiojame tešlą ant miltais pabarstyto paviršiaus. Visą tešlos paviršių vienodai aptepame tirpintu sviestu.
Sumaišome cukrų, kakavą ir cinamoną ir apiberiame vienodai ant tešlos.
Tada užbarstome riešutus, o ant viršaus šokolado drožles.
Tešlos paviršių švelniai paspaudžiam ir susukame į ritinį. Gautą ritinį supjaustome 2,5cm ritinėliais.
Jeigu pjaustant šiek tiek išbyra įdaro iš ritinėlių – tą įdarą užtepame ant sausainių viršaus.
Sudedame ritinėlius į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.