Trapūs Žiedai
Jums reikės:
- 200g sviesto
- 120g cukraus
- 350g miltų
- 1 kiaušinio
- 1 valgomojo šaukšto vanilinio cukraus
- Pusės arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
- Žiupsnelio druskos
- Trynio (viršaus aptepimui)
Sviestas su cukrumi ir druska ištrinamas iki baltumo. Įmušamas kiaušinis ir viskas gerai išmaišoma. Suberiami miltai su kepimo milteliais ir užminkoma tešla. Dedama 1 valandai į šaldytuvą.
Poto stalas pabarstomas miltais ir iškočiojamas 6 – 7mm. storio lakštas. Formele išspaudžiami apskritimai, o kiekvieno apskritimo viduryje išspaudžiami dar mažesni apskritimai. Gauti žiedai sudedami į kepimo popieriumi ištiestą skardą. Aptepami išplaktu tryniu ir apiberiami cukrumi.
Kepama 180 C temperatūroje, kol gražiai pagels.