Keptas aštrus varškės sūris

Keptas aštrus varškės sūris

Keptas aštrus varškės sūris

Jums reikės:

  • Varškės sūrio
  • 2 nedidelių pomidorų
  • 4 česnako skiltelių
  • Pusės arbatinio šaukštelio čili pipirų
  • Pusės arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
  • Pusės arbatinio šaukštelio druskos
  • Valgoma šaukšto aliejaus

Pomidorus supjaustome labai smulkiai. Taip pat smulkiai sukapojame česnaką. Viską beriame į įkaitintą aliejų ir vis pamaišant troškiname apie 10 minučių. Pabaigoje suberiame visus pipirus ir druską.



Ta karšta mase aptepamas varškės sūris. Sūris gerai įvyniojamas į foliją, kad neišbėgtų skystis. Dedamas į skardą ir į gerai įkaitintą orkaitę, kepamas 200C temperatūroje 30 minučių.
Iškeptą, dar karštą, reikia paslėgti ir palikti, kol atšals. Atšalusį pjaustyti nedidelėmis riekelėmis.
P.S. Tinka prie alaus.
(Kepant į skardą reikia įpilti truputį vandenio).

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*