Keptas aštrus varškės sūris
Jums reikės:
- Varškės sūrio
- 2 nedidelių pomidorų
- 4 česnako skiltelių
- Pusės arbatinio šaukštelio čili pipirų
- Pusės arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
- Pusės arbatinio šaukštelio druskos
- Valgoma šaukšto aliejaus
Pomidorus supjaustome labai smulkiai. Taip pat smulkiai sukapojame česnaką. Viską beriame į įkaitintą aliejų ir vis pamaišant troškiname apie 10 minučių. Pabaigoje suberiame visus pipirus ir druską.
Ta karšta mase aptepamas varškės sūris. Sūris gerai įvyniojamas į foliją, kad neišbėgtų skystis. Dedamas į skardą ir į gerai įkaitintą orkaitę, kepamas 200C temperatūroje 30 minučių.
Iškeptą, dar karštą, reikia paslėgti ir palikti, kol atšals. Atšalusį pjaustyti nedidelėmis riekelėmis.
P.S. Tinka prie alaus.
(Kepant į skardą reikia įpilti truputį vandenio).