Žuvies file kepsneliai
Jums reikės:
- 2 nemažų, bet kokios žuvies file
- Druskos, pipirų
- 1 vidutinio dydžio morkos
- 1 didelio svogūno
- 1 kiaušinio
- 1 arbatinio šaukštelio aštrių garstyčių
- 200g. fermentinio sūrio
- 2 valgomų šaukštų majonezo
- Aliejaus kepimui
Abi žuvies files perpjauti pusiau, kad išeitų 4 gražūs kepsneliai. Tada juos pabarstyti druska ir pipirais ir palikti pastovėti, kol paruošime įdarą.
Įdaras: burokine tarka sutarkuoti morką, o svogūną smulkiai supjaustyti. Viską pakepinti aliejuje. Pabaigoje truputį pabarstyti druska ir pipirais. Kai svogūnai su morkomis atvės, reikia įdėti garstyčias ir kiaušinį (kiaušinis turi būti žalias). Masę gerai išmaišyti.
Žuvies kepsnelius po truputį apkepti gerai įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių.
(Tik neperkepti, nes baigsime kepti orkaitėje).
Skardą ištiesti kepimo popieriumi, sudėti žuvį, uždėti įdarą. Ant įdaro užtepti majonezą ir viršų pabarstyti tarkuotu sūriu. Dėti į gerai įkatintą orkaitę ir kepti 180C temperatūroje, kol išsilydys sūris.
P.S. Prie kepsnelių tinka virti ryžiai.
Skanaus!