Apkepas „Šimtakojis”

Apkepas „Šimtakojis”

Jums reikės:

  • 8 žalių bulvių
  • 4 morkų
  • 200g. poro
  • 1 valgomo šaukšto aliejaus
  • Druskos, pipirų
  • 600g. rūkytos dešros
  • 20g. aštrių garstyčių
  • 50g. fermentinio sūrio

Bulves supjaustyti ketvirčiais, o morkas-išilgai į 4 dalis. Porą supjaustyti taip pat stambiai. Ant daržovių užberti druskos ir pipirų, permaišyti ir sudėti į aliejumi išteptą kepimo formą. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 190C temperatūroje apie 20 minučių.

Apkepas „Šimtakojis”

Dešrą nulupti ir visą skersai įpjauti. Įpjovas patepti garstyčiomis. Į kiekvieną įpjovą įdėti po sulenktą pusiau ploną griežinėlį sūrio. Tada uždėti ant daržovių ir dar kepti apie 20-25 minutes.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*