Apkepas „Šimtakojis”
Jums reikės:
- 8 žalių bulvių
- 4 morkų
- 200g. poro
- 1 valgomo šaukšto aliejaus
- Druskos, pipirų
- 600g. rūkytos dešros
- 20g. aštrių garstyčių
- 50g. fermentinio sūrio
Bulves supjaustyti ketvirčiais, o morkas-išilgai į 4 dalis. Porą supjaustyti taip pat stambiai. Ant daržovių užberti druskos ir pipirų, permaišyti ir sudėti į aliejumi išteptą kepimo formą. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 190C temperatūroje apie 20 minučių.
Dešrą nulupti ir visą skersai įpjauti. Įpjovas patepti garstyčiomis. Į kiekvieną įpjovą įdėti po sulenktą pusiau ploną griežinėlį sūrio. Tada uždėti ant daržovių ir dar kepti apie 20-25 minutes.