Kepti bulviniai vėdarai

Kepti bulviniai vėdarai

Vėdarai

Jums reikės:

  • 10 didelių bulvių
  • 200g. šviežių lašinių
  • 1 stiklinė pieno
  • 2 svogūnai
  • 0,5 arbatinio šaukštelio maltų pipirų
  • Druskos pagal skonį
  • Kiaulių žarnos

Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniai ir svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami. Pienas pakaitinamas iki virimo. Tada į tarkę supilami kepinti lašiniai su svogūnais ir viskas užplikinama verdančiu pienu. Sudedama pipirai, druska ir gerai išmaišoma.
Į išvalytas žarnas nekietai prikemšame tarkių.
Skardą reikia patepti riebalais arba aliejumi. Vėdarus reikia gerai subadyti stora adata,kad kepant nesutruktų. Tada dėti į karštą orkaitę ir kepti 200C temperatūroje apie 2 val.
Retkarčiais vis palaistyti riebalais ir pabadyti.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*