Kepti bulviniai vėdarai
Jums reikės:
- 10 didelių bulvių
- 200g. šviežių lašinių
- 1 stiklinė pieno
- 2 svogūnai
- 0,5 arbatinio šaukštelio maltų pipirų
- Druskos pagal skonį
- Kiaulių žarnos
Nuskustos bulvės sutarkuojamos. Lašiniai ir svogūnai smulkiai supjaustomi ir pakepinami. Pienas pakaitinamas iki virimo. Tada į tarkę supilami kepinti lašiniai su svogūnais ir viskas užplikinama verdančiu pienu. Sudedama pipirai, druska ir gerai išmaišoma.
Į išvalytas žarnas nekietai prikemšame tarkių.
Skardą reikia patepti riebalais arba aliejumi. Vėdarus reikia gerai subadyti stora adata,kad kepant nesutruktų. Tada dėti į karštą orkaitę ir kepti 200C temperatūroje apie 2 val.
Retkarčiais vis palaistyti riebalais ir pabadyti.