Meksikietiškas bulvių apkepas
Jums reikės:
- 350g žalių bulvių (supjaustytų mažais kubeliais)
- 6 kiaušinių
- 50ml aštraus pomidorų padažo
- Pusės arbatinio šaukštelio druskos
- Juodųjų pipirų
- 50g aštresnio tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 valgomo šaukšto aliejaus
Nedidelėje tefloninėje keptuvėje (kurią galima dėti ir į orkaitėję) įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves ir uždengę troškinkite apie 10 minučių, vis pamaišant, kol bulvės suminkštės.
Kol bulvės troškinasi, suplakite kiaušinius su pomidorų padažu, druska, pipirais ir sūriu. Kiaušinių mišinį supilkite ant bulvių ir 5 minutes, uždengus keptuvę, patroškinkite ant vidutinės ugnies.
Nuimkite dangtį ir dėkite keptuvę į įkaitintą orkaitę, kepkite 200C temperatūroje, kol viršus gražiai apskrus.
Valgyti su padažu.
Padažui: sumaišykite 2 valgomus šaukštus majonezo su 2 valgomais šaukštais aštraus pomidorų padažo. Įspauskite 2 česnako skilteles ir įdėkite smulkiai pjaustytą pomidorą. Pagal skonį įdėkite druskos ir pipirų.