Naminis varškės sūris
Jums reikės:
- 3l riebaus pieno
- 1l kefyro
- 3 kiaušinių
- 2,5 šaukštų druskos
- 2,5 šaukštų cukraus
- Česnako keleto skiltelių, juodųjų ir čili pipirų
2 kiaušinius išplakite su kefyru, bei druska ir cukrumi.
Pieną pakaitinkite iki užvirimo ir supilkite į kefyro ir kiaušinių masę. Kaitinkite ant lėtos ugnies, kol susidarys varškės gabalėliai.
Masę supilkite į sūrmaišį arba tankų audinį. Užriškite ir pakabinkite virš dubens, į kurį varvės išrūgos. Poto sūrį kelioms valandoms paslėkite.
Kai sūris jau bus visiškai susispaudęs, iš abiejų pusių aptepkite plaktu kiaušiniu ir gausiai apiberkite smulkintu česnaku, juodaisiais bei čili pipirais.
Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite 220C orkaitėje 15 min.
Iškepusį sūrį palikti atvėsti.
P.S. Šis sūris yra pagamintas iš parduotuvėje pirkto pieno.