Naminis varškės sūris

Naminis varškės sūris

Jums reikės:

  • 3l riebaus pieno
  • 1l kefyro
  • 3 kiaušinių
  • 2,5 šaukštų druskos
  • 2,5 šaukštų cukraus
  • Česnako keleto skiltelių, juodųjų ir čili pipirų

2 kiaušinius išplakite su kefyru, bei druska ir cukrumi.
Pieną pakaitinkite iki užvirimo ir supilkite į kefyro ir kiaušinių masę. Kaitinkite ant lėtos ugnies, kol susidarys varškės gabalėliai.

Naminis varškės sūris

Masę supilkite į sūrmaišį arba tankų audinį. Užriškite ir pakabinkite virš dubens, į kurį varvės išrūgos. Poto sūrį kelioms valandoms paslėkite.
Kai sūris jau bus visiškai susispaudęs, iš abiejų pusių aptepkite plaktu kiaušiniu ir gausiai apiberkite smulkintu česnaku, juodaisiais bei čili pipirais.

Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite 220C orkaitėje 15 min.
Iškepusį sūrį palikti atvėsti.

P.S. Šis sūris yra pagamintas iš parduotuvėje pirkto pieno.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas.

*