Naminis varškės sūris

Naminis varškės sūris

Jums reikės:

  • 3l riebaus pieno
  • 1l kefyro
  • 3 kiaušinių
  • 2,5 šaukštų druskos
  • 2,5 šaukštų cukraus
  • Česnako keleto skiltelių, juodųjų ir čili pipirų

2 kiaušinius išplakite su kefyru, bei druska ir cukrumi.
Pieną pakaitinkite iki užvirimo ir supilkite į kefyro ir kiaušinių masę. Kaitinkite ant lėtos ugnies, kol susidarys varškės gabalėliai.

Naminis varškės sūris

Masę supilkite į sūrmaišį arba tankų audinį. Užriškite ir pakabinkite virš dubens, į kurį varvės išrūgos. Poto sūrį kelioms valandoms paslėkite.
Kai sūris jau bus visiškai susispaudęs, iš abiejų pusių aptepkite plaktu kiaušiniu ir gausiai apiberkite smulkintu česnaku, juodaisiais bei čili pipirais.

Dėkite į kepimo popieriumi ištiestą skardą ir kepkite 220C orkaitėje 15 min.
Iškepusį sūrį palikti atvėsti.

P.S. Šis sūris yra pagamintas iš parduotuvėje pirkto pieno.

 

Atsakyti

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

*